torsdag 5. mai 2011

Formanalyse, Håvard TørhaugFormanalyse
Håvard Tørhaug, Stol kalt Ekstrem

Terje Ekstrøm
 
Laget som en prototype i 1972 av Terje Ekstrøm, men stolen ble ikke populær før 12 år etter. Stolen ser postmoderne ut med sin skulpturelle form.
Stolen er designet sånn at man kan sitte i veldig mange forskjellige posisjoner på den, og bare fantasien setter grenser.
Materialet er industrielt framstilt ull-stoff, og siden det er ull så er det naturlig varmt, ru tekstur på grunn av ulla som er brukt, ganske hard, vet ikke om det er gjennvinnbart siden det er framstilt industrielt.
Det blir produsert mellom 1000 og 1500 hvert år, for resepsjoner, korridorer, lobbyer, barnehager eller til og med barnerom.

Terje Ekstrøm: Ekstrem. Stol som gir mulighet til bevegelse og variasjon. Prototypen ble laget i 1972. Stokke Fabrikker AS produserer mellom 1000 og 1500 Ekstrem-stoler hvert år.
Hovedformen i stolen er vel flere sylindere satt sammen og endret litt på sånn at det blir en komplett stol som er bra og sitte på og siden stolen ikke er kantete er den veldig rund i kantene som gjør den myk og sitte på.
Pris for stol: 9990, kan fås i 5 forskjellige farger; Mørkegrå, svart, spy- grønn, Rød, Marine-blå og ganske lys blåfarge. Da kan man si at farger brukt er både kalde og varme. Siden stolen bare er ensfarget er det ikke mye kontraster, men jeg kan se at fargene passer til stolen.

Det er ingen dekor på stolen, og når designeren laget designet, kan jeg mene han tenkte og bruke myke linjer. Jeg vil si at stolen er en åpen form og gir stor plass.
Det mest dominerende punkt på stolen er vel midten av stolen, siden man ser hvor man skal sitte i den og det er vel det man merker først. Stolen er tydelig symmetrisk når man ser rett på den fra stående tilstand.
 <- Stolens mål

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar